Έρευνα έδειξε πως η κατανάλωση ενός μείγματος από πρωτεϊνες (πρωτεϊνη από εκχύλισμα σόγιας, πρωτεϊνη από ορρό γάλακτος και καζεϊνη) παρέχει θρεπτικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το να καταναλώνετε μια και μόνο πρωτεϊνη για να έχετε καλύτερη αθλητική απόδοση.
Παρόλο που αυτά τα 3 είδη πρωτεϊνων είναι θρεπτικά πλήρη, η διαφορά τους εντοπίζεται στο βαθμό που χωνεύεται το κάθε ένα από τον οργανισμό.
Το αποτέλεσμα μιας χρονομετρημένης απελευθέρωσης αμινοξέων, παρατείνει την χρονική περίοδο κατά την οποία τα απορροφημένα αμινοξέα εισέρχονται στους μυς, δίνοντας έτσι καλύτερη ανάκτηση.
Πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες για να βρεθεί ο καλύτερος συνδυασμός για όσους αθλούνται με σκοπό να βελτιώσουν την αντοχή τους αλλά και για όσους αθλούνται για την δύναμή τους μιας και οι δύο αυτές κατηγορίες αθλητών έχουν συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες για να πετύχουν τον στόχο που έχουν θέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου