Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ατασθαλίες στο κικ μπόξινγκ ..


ΣΕ... καραντίνα έχει θέσει εσχάτως η ΓΓΑ την Ομοσπονδία Κικ Μπόξινγκ, η οποία ελέγχεται για σειρά παρατυπιών στα λογιστικά της βιβλία και εκφράζονται υπόνοιες για κακοδιαχείριση.
Με επίσημο έγγραφό της (το υπογράφει ο Πάνος Μπιτσαξής) προς όλες τις Ομοσπονδίες των ευρωπαϊκών χωρών (Αριθμός πρωτοκόλλου: 17523) αναγγέλλει ότι έχει διαταχθεί έρευνα στην ΠΟΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Κικ Μπόξινγκ), η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ζητάει τη συνδρομή τους. Η ΓΓΑ εστιάζει την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη πέρσι στο Λουτράκι, από 21-28 Νοεμβρίου, εξετάζοντας καταγγελίες για ατασθαλίες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητάει λοιπόν τα πρωτότυπα τιμολόγια, που εξέδωσε η ΠΟΚ κατά τη διεξαγωγή των αγώνων, από τις εθνικές ομάδες των ευρωπαϊκών χωρών που μετείχαν.
Πριν από την αποστολή του σχετικού εγγράφου, με το οποίο καθίσταται σαφές και στους ξένους πως «κάτι τρέχει» με τα οικονομικά της ΠΟΚ, είχε προηγηθεί έλεγχος του ΣΔΟΕ, που έβγαλε... λαβράκια. Το συνεργείο της δίωξης οικονομικών εγκλημάτων μπήκε όχι μόνο στα γραφεία της Ομοσπονδίας, αλλά έψαξε και τον λογιστή (Βενετσάνο Γιώργο), που τηρούσε τα βιβλία, σύμφωνα με το πρακτικό έκτακτης συνεδρίασης Δ.Σ. της 21/3/2011.
Τι αποκάλυψε ο έλεγχος; Εικονικά και πλαστά τιμολόγια, μαύρη... τρύπα ύψους 75.000 ευρώ, τα οποία έχουν... πετάξει προς άγνωστη κατεύθυνση, κι έναν πρώην διευθυντή, που πρόλαβε όμως και παραιτήθηκε, πριν διαφύγει στο εξωτερικό.
Σ' όλα αυτά τα ωραία, δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζουν τα σωματεία-μαϊμού, που μολονότι δεν είχαν δραστηριότητα και αθλητές, επιχορηγούνταν από τον ΟΠΑΠ με κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα ποσά και ψήφιζαν κανονικά στις εκλογές της ΠΟΚ για να αναδείξουν διοίκηση της αρεσκείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου