Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

DEWEY BOZELLA: Στο κελί ονειρευόμουν να γίνω πρωταθλητής της πυγμαχίας..


Ο Στα 52 χρόνια ο Dewey Bozella έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Μόλις αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Sing Sing της Νέας Υόρκης άρχισε τις εντατικές προπονήσεις και ρίχτηκε στη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή στην επαγγελματική πυγμαχία.
Ο Dewey Bozella πέρασε πάνω από είκοσι χρόνια της ζωής του στην φυλακή, για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Είχε καταδικαστεί για το φόνο μίας 92άχρονης, τον οποίο όπως αποδείχθηκε δεν είχε διαπράξει.
Η αγάπη του για την πυγμαχία του έδινε κουράγιο. Είχε ένα όνειρο και όφειλε να το πραγματοποιήσει. «Συνήθιζα να ξαπλώνω στο κρεβάτι του κελιού μου και να ονειρεύομαι τη στιγμή που θα γινόμουν πρωταθλητής», είπε συγκινημένος μετά τον αγώνα ο Bozella.
Μετά την αποφυλάκισή του, κατάφερε να νικήσει στους αγώνες της κατηγορίας ελαφρών βαρών τον Πρωταθλητή Bernard Hopkins και τον πρωτοπόρο Chad Dawson στο Λος Άντζελες, σε αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας.
O Bozella είναι πάνω από όλα ένας Μαχητής της ζωής που έκανε το άλμα και από πρώην κατάδικος έγινε ένας πρωταθλητής στο ρινγκ της πραγματικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου