Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η Γαλλική Ομοσπονδία Πάλης αποκλείεται από κάθε διεθνή δραστηριότητα..


Η Διεθνής Ομοσπονδία Πάλης (FILA) απέκλεισε τηΓαλλική Ομοσπονδία Πάλης (FFL) από κάθε διεθνή δραστηριότητα, κατηγορώντας την για έλλειψη νομιμότητας στη διοίκησή της, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της FILA, Michel Dusson την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.
Η FILA πιστεύει ότι η Γαλλική Ομοσπονδία βρίσκεται σε μια "ειδική κατάσταση" κατά τους τελευταίους μήνες, μετά τη γενική συνέλευση το Μάιο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του προέδρου της, Alain Bertholom. Θεωρεί επίσης ότι η διαχείρισή της αποτελεί "συγκράτηση των πριγκίπων"*."Θεωρήσαμε ότι η Γαλλική Ομοσπονδία δεν μπορεί πλέον να έχει νομική υπόσταση, και δεν μπορεί πλέον να συνδέεται με τη FILA. Αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει παρά λίγες ημέρες. Είναι αρκετό ο υπηρεσιακός Πρόεδρος να αποφασίσει να συγκαλέσει γενική συνέλευση που θα ρυθμίζει την κατάσταση", δήλωσε ο Michel Dusson, ο οποίος είναι επίτιμος πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας.

Ελιγμός αποσταθεροποίησης
"Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια με τη Γαλλική Ομοσπονδία Πάλης και αυτος είναι και ο κύριος λόγος που για μερικούς έχουμε ταράξει τα νερά", δήλωσε ο γενικός γραμματέας. Η FFL κοινοποίησε επιστολή στις 9 Νοεμβρίου, με την οποία διαμαρτύρεται κατά του αποκλεισμού της, τον οποίο χαρακτηρίζει "παρέμβαση""Ενημερώσαμε το Υπουργείο αθλητισμού και βρισκόμαστε επί ποδός. Έχουμε ορίσει δικηγόρο για το πραξικόπημα και θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε σε δικαστήριο του Παρισιού για να ακυρώσει την απόφαση", δήλωσε ο Salvatore Attardo, ο οποίος τελεί υπηρεσιακός πρόεδρος της FFL μέχρι τον Απρίλιο του 2012. "Πιστεύετε ότι είναι το ίδιο είδος παρέμβασης της FILA με αυτή στις ομοσπονδίες του Αζερμπαϊτζάν, του Ουζμπεκιστάν, της Ρωσίας και στις χώρες της Αφρικής; Και θέλουν να μας δώσουν μαθήματα." δήλωσε σε έξαρση.
ίναι ένας ελιγμός αποσταθεροποίησης που ενορχηστρώθηκε από ανθρώπους διψασμένους για εξουσία, έτοιμους για όλα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, χωρίς να σκέφτονται τους αθλητές που πρέπει να προετοιμαστούν εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων". Ο υπουργός αθλητισμού David Douillet έχει συγκαλέσει συνάντηση για το θέμα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ο αποκλεισμός αυτός, αν ισχύσει, θα μπορούσε να στερήσει από τους γάλλους παλαιστές τη συμμετοχή στοChallenge Henri-Deglane, ένα διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στη Νίκαια στις 25 και 26 Νοεμβρίου.
Η ομάδα της Γαλλίας έχει μέχρι στιγμής εξασφαλίσει μόνο ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Οκτώβριο.
Διαβάστε το πρωτότυπο κείμενο στην ιστοσελίδα της Γαλλικής Εφημερίδας, Le Monde.
*Υποσημείωση της μεταφράστριας: "fait du prince - συγκράτηση των πριγκίπων": Γαλλική έκφραση που σημαίνει επιβολή εξουσίας (αυθαίρετης πράξης της διοίκησης) λόγω ανωτέρας βίας που δε μπορούσε να προβλεφθεί ή αυθαιρεσία.


palema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου