Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Το Τζούντο πρεσβευτής της ειρήνη στην Αφρική..


Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, κατά το ταξίδι του στην Αφρική, ο Wilfried Lemke, ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη δράση του αθλητισμού στην ανάπτυξη και την ειρήνη, βρέθηκε στην Bujumbura, πρωτεύουσα του Burundi...

Μεταξύ άλλων επισκέφτηκε και το Turikumwe, που υποστηρίζεται πολλά χρόνια τώρα από τη Διεθνή Ομοσπονδία του Judo και την επιτροπή Judo για Ειρήνη, ενώ διευθύνεται από την Ομοσπονδία Judo του Burundian (FBJ) με εθνικούς και διεθνείς συνεργάτες.
Τα τελευταία έξι χρόνια, το πρόγραμμα έχει φέρει μεγάλη εξέλιξη του αθλήματος στη χώρα. Η ομοσπονδία μετράει περίπου 15 συλλόγους και 1.000 τζουντόκα, όταν το 2006 ήταν μόνο τρεις σύλλογοι και μερικές δεκάδες αθλητών.
Σήμερα το judo στο Burundi είναι δημοφιλές και η διάδοση του έχει αρχίσει να βγαίνει εκτός συνόρων καθώς το FBJ συνεργάζεται με τη νέα Ομοσπονδία της Ρουάντα, που αναπτύσσεται τα τελευταία δύο χρόνια, έπειτα από τον πόλεμο.
Την ερχόμενη εβδομάδα, η Διεθνής Ομοσπονδία του Judo θα πάει στη Doha για την οργάνωση του UNOSDP Youth Leadership Camp, όπου στη διάρκειά αυτού του event θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για νέους, ώστε να μάθουν για το άθλημα, ενώ ο Jan Eirik Schiotz, διευθυντής του Judo για την Ειρήνη, θα αναλύσει τη φιλοσοφία του Judo για την Ειρήνη.


mahites.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου