Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

300.000 δολάρια βοήθεια στις πληγέντες περιοχές της Ιαπωνίας..


Στο Judo Grand Slam, Tokyo 2011, η συγκίνηση ήταν μεγάλη, όχι μόνο για τις υπέροχες αναμετρήσεις που πρόσφερε η διοργάνωση, αλλά και για τον κοινωνικό χαρακτήρα που απέκτησε όταν ο Marius L. Vizer και ο Jean-Luc Rouge ανακοίνωσαν δωρεά στις πληγέντες περιοχές από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, εκ μέρους της Διεθνής Ομοσπονδίας Judo και της Γαλλικής Ομοσπονδίας Judo.
Πριν παραδώσει την επιταγή των 200.000 δολαρίων ο Vizer, πρόεδρος του IJF, θέλησε να υπενθυμίσει το μεγάλο σεβασμό που οφείλει ο κόσμος του αθλήματος στην Ιαπωνία, τη χώρα προέλευσης του Judo, ενώ ο Rougé, τόνισε τους μεγάλους δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ Ιαπωνίας και Γαλλίας, από την πρώτη επίσκεψη του ιδρυτή του Judo Jigoro Kano στο εξάγωνο, πριν από πάνω από 100 χρόνια.
Επίσης αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας, που προπονείται στην Ιαπωνία για περισσότερο από 50 χρόνια και με αφορμή το event της Γαλλο-Ιαπωνικής ομάδας που έγινε στο Bercy τον Σεπτέμβριο, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Judo, συγκεντρώθηκαν 100.000 δολάρια ως πρόσθετο ποσό στη δωρεά της Διεθνούς Ομοσπονδίας.
To συνολικό ποσό των 300.000 δολαρίων, που παραδόθηκε στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών της Fukushima, του Iwate και του Miyagi, θα χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη και αναδόμηση του Judo στις πληγέντες περιοχές, που έχασαν πολλούς από τους αθλητές τους με την καταστροφή.


mahites.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου