Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ζαμπίδης - Μετατρέπω το φόβο, σε... έργο..


Από το 2003 αγωνίζεται στους top αθλητές παγκοσμίως στην κορυφαία διοργάνωση του Κ-1.
Καταγράφονται ήδη στην καριέρα του 168 αγώνες.
Στα 16 του χρόνια προτάθηκε για μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες επιτυγχάνοντας 48 νοκ άουτ αντιπάλων σε 60 αγώνες.
Έχει ήδη κατακτήσει τρεις παγκόσμιους τίτλους.
Είναι «σιδερένιος», αλλά με καρδιά μικρού παιδιού. Το όνομα αυτού… Μιχάλης Ζαμπίδης.
2011 Παγκόσμιος Πρωταθλητής W5 2011 Πρωταθλητής King of the Ring Ευρώπη 2010 3η θέση Κ-1 ΜΑΧ
2008 Παγκόσμιος Πρωταθλητής World PROFI (Ευρώπη)
2007 ΠρωταθλητήςKing of the Ring Ευρώπη
2006 ΠρωταθλητήςKing of the Ring Ευρώπη
2005 Παγκόσμιος Πρωταθλητής World PROFI
2005 Πρωταθλητής WKBF Super-welterweight
2005 Παγκόσμιος Πρωταθλητής "King of the Ring" (Αυστραλία)
2004 ΠρωταθλητήςA1 World Combat Cup
2003 Πρωταθλητής"King of the Ring" (Ιταλία)
2002 Πρωταθλητής"K-1 World Max Oceania"
2002 ΠρωταθλητήςKing of the Ring "Thai-Box" (Ιταλία)
2000 Παγκόσμιος Πρωταθλητής WOKA
1998 Πρωταθλητής Ευρώπης World PROFI
1997 Πρωταθλητής Βαλκανίων I.S.K.A.
1996 - 1998 Μέλος Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας (40 Αγώνες)
1996 - 1998 3 φορές Πρωταθλητής Πυγμαχίας, Ελλάδα
1992 - 1997 6 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος Kick-Boxing
Καταρχάς πως είναι η κατάσταση της υγείας σου μετά από τον τραυματισμό σου στη Ρωσία;
Βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, η αποκατάσταση γίνεται γρήγορα και σιγά σιγά ξεκινάω τις προπονήσεις μου και βάζω στόχους τους επόμενους αγώνες.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπεράσπιση του Παγκόσμιου Τίτλου W5, δέχθηκες ένα γόνατο στο πρόσωπο από τον Batu Hasikov παρ όλα αυτά συνέχισες να αγωνίζεσαι. Πότε κατάλαβες ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι έχεις τραυματιστεί σοβαρά; 

Το χτύπημα που δέχτηκα δεν ήταν από τα πιο δυνατά ούτε καν αισθάνθηκα τον παραμικρό πόνο και ζαλάδα. Όμως προφανώς ήταν τέτοια η γωνία που μου προκάλεσε για πρώτη φορά στα χρονικά τον τραυματισμό αυτό. Πέρασαν αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι κάτι δεν πάει καλά διότι είχα μεγάλη δυσκολία να κλείσω το σαγόνι μου, έτσι ζήτησα ‘’time out’’ όπου με είδε γιατρός και φυσικά εφόσον διέγνωσε το κάταγμα ζήτησε τη διακοπή του αγώνα.
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, γνωρίζεις ότι διαβάζαμε «μακάβρια» δημοσιεύματα; Τί έχεις να πεις γι αυτό;
Μπορώ να πω πως ήταν άσχημο κάτι τέτοιο διότι δεν μπορείς να παίζεις με τόσο σοβαρά θέματα. Περισσότερο ενοχλήθηκα γιατί άτομα από το κοντινό μου περιβάλλον και μη ανησυχήσανε σε μεγάλο βαθμό μέχρι να μάθουν από εμένα το ίδιο ή τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου πως είμαι καλά και ότι είχα ένα απλό κάταγμα.
Είσαι τόσο σκληρός όσο δείχνεις στο ρινγκ;
Μέσα στο ρινγκ υποστηρίζω το ρόλο του μαχητή Iron Mike καθώς επίσης και άλλα ένστικτα και πλευρές του χαρακτήρα μου. Όμως μέσα από όλη αυτή την εκτόνωση σίγουρα επέρχεται μια ψυχική ηρεμία που την απολαμβάνω στην προσωπική μου ζωή.
Ασχολήθηκες με το Kick Box σε πολύ μικρή ηλικία. Τι σε έκανε να ακολουθήσεις αυτός τον δρόμο; Δεν είναι λίγο «περίεργο» να επιλέξει ένα παιδί το συγκεκριμένο άθλημα;
Από μικρή ηλικία έκανα για 2,5 χρόνια ενόργανη γυμναστική και μετά καράτε Shotokan για άλλα 2,5 χρόνια. Στα 11 ξεκίνησα το kick boxing και από τότε δεν σταμάτησα ούτε μέρα. Έδωσε πολλά κίνητρα στο τότε παιδικό μου μυαλό από τις ζώνες και τους διασυλλογικούς και πανελλήνιους αγώνες μέχρι και σήμερα που αγωνίζομαι για Παγκόσμιους Τίτλους με τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο.
Όταν ξεκινούσες φαντάστηκες πως θα είσαι εσύ αυτός ο οποίος θα κάνει δημοφιλές το κικ μποξ στην Ελλάδα; Πως νιώθεις γι αυτό;
Όταν ξεκίνησα στα 11 μου χρόνια δεν έκανα τόσα μεγαλόπνοα όνειρα παραμόνο πήγαινα στην προπόνηση μου στο ανύπαρκτο για τότε kick boxing κάθε μέρα με πολύ αγάπη και μεράκι για να γίνω έστω και λίγο καλύτερος. Από εκεί και πέρα όμως η ιστορία και πολλοί γνώστες λένε πως όταν αγαπάς κάτι παρά πολύ τότε το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου….
Έχεις καιρό να αγωνιστείς στην Ελλάδα; Πως είναι να αγωνίζεσαι με το ελληνικό κοινό;
Όταν αγωνίζομαι στην Ελλάδα, νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή καθώς και τεράστια ευθύνη, γι αυτό και προσπαθώ πάντα να ξεπερνάω τον εαυτό μου για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του κόσμου που με πιστεύει και με υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε μου προσπάθεια. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκα στην Ελλάδα ήταν τον Μάρτιο του 2011 στην Αθήνα, όπου διεκδίκησα και παρέμεινα Παγκόσμιος Πρωταθλητής της “KING OF THE RING”. Ένιωσα πολύ όμορφα που 10.000 θεατές ήρθαν για να με υποστηρίξουν στο Ειρήνης και Φιλίας εκείνο το βράδυ και μαθαίνοντας την επόμενη μέρα για την υψηλή τηλεθέαση των 67%.
Έχεις φοβηθεί ποτέ;
Και ο δειλός και ο γενναίος φοβούνται. Όμως ο δειλός γυρνάει την πλάτη και φεύγει ενώ ο γενναίος καταφέρνει και επενδύει τον φόβο του σε έργο..
168 αγώνες στα 20 χρόνια καριέρας και ελάχιστες ήττες. .. δεν είναι λίγο αγχωτικό αυτό;
Όλα αυτά που μου απαριθμείς με κάνουν να θέλω να γίνομαι καλύτερος, να θέλω πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό όχι μόνο για μένα σαν αθλητής αλλά και για τον κόσμο που πιστεύει σε μένα. Σίγουρα το να δίνεις σχεδόν κάθε φορά νοκ άουτ και να κερδίζεις στη διάρκεια του χρόνου σου προκαλεί άγχος, ο κόσμος περιμένει να κάνεις πάντα το καλύτερο και είναι πολύ αυστηρός σε κάτι λιγότερο. Όμως είναι και ένα από τα πράγματα που με κρατούν σε εγρήγορση.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος, και ποιοι αγώνες ακολουθούν;

Αρχικά, θέλω να πραγματοποιήσω τον αγώνα που ήταν να κάνω στην Αθήνα και αναβλήθηκε λόγω του τραυματισμού μου καθώς επίσης, έναν αγώνα ρεβάνς με τον Ρώσο Batu Hasikov γιατί ο τίτλος πρέπει να ξαναγυρίσει εκεί που ανήκει, στην Ελλάδα. Πέρα από τους αγώνες ετοιμάζω το 2ο Zambidis Club μετά την Γλυφάδα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.
Πες μας λίγα λόγια για το «Ζαμπίδης κλάμπ».
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την λειτουργία του Zambidis Club, γιατί είναι ένα όνειρο αρκετών χρόνων που πλέον έχει πάρει σάρκα και οστά και προσφέρει σε πολύ κόσμο θετική ενέργεια και υγεία. Είναι ένας νέος χώρος με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που έχει σκοπό την εκγύμναση του κόσμου που έχουν βάλει στόχο να γυμναστούν, να μάθουν αυτοάμυνα, να αποφορτιστούν από την συσσωρευμένη ένταση της καθημερινότητας, να αδυνατήσουν έως άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το συγκεκριμένο καινούριο είδος club το έχουν αγκαλιάσει όλων των ηλικιών άτομα. Από πολύ μικρά παιδιά έως πάρα πολύ μεγάλα!!!













woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου