Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Nέο ξεκίνημα της Ελληνορωμαϊκής Πάλης στην Σπάρτη με το «Κύπελλο Χριστουγέννων»..


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η αθλητική εκδήλωση «Κύπελλο Χριστουγέννων Ελληνορωμαϊκής Πάλης»  στην Σπάρτη την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου. Σωματεία της Πελοποννήσου και των Αθηνών έδωσαν το παρόν με αθλητές από όλες τις ηλικίες ενώ πραγματοποιήθηκαν και αγώνες επιδείξεις από αθλητές της Εθνικής ομάδας για την διάδοση του αθλήματος.

Οι αγώνες σηματοδότησαν τη νέα εποχή για τον Παλαιστικό Σύλλογο Σπάρτης ο οποίος σε μια προσπάθεια ανασύνταξης με νέα στελέχη και προεδρείο που θα σχηματιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα θα δώσει νέα πνοή στο άθλημα της Ελληνορωμαϊκής Πάλης στην πόλη.

Οι αγώνες ήταν σε συνδιοργάνωση με τον Παλαιστικό Σύλλογο Σπάρτης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πάλης και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης.

Με την παρουσία τους τίμησαν τους αγώνες  και τους αθλητές ο Δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος, ο Αντιδήμαρχος Στράτης Βέργαδος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης Λεωνίδας Καράντζαλης, ο αντιπρόεδρος Νίκος Ορφανός και η Σύμβουλος Τζένη Παπαστάθη.

Ο κ. Αργειτάκος μετά το πέρας των αγώνων σημείωσε πως το αγώνισμα της Ελληνορωμαϊκής Πάλης είναι από τα αρχαιότερα αθλήματα και θα συμβάλει από την μεριά του τα μέγιστα  ώστε να στηθεί και πάλι σε σωστές βάσεις ο νέος Παλαιστικός Σύλλογος Σπάρτης με την πεποίθηση να βγουν νέα ταλέντα από την Σπάρτη που θα πρωταγωνιστήσουν στο άθλημα σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Επίσης τόνισε την σημασία των αγώνων του επίσημου Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στις αρχές Απριλίου στην πόλη.

Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πάλης Δημήτρης Κολιτσόπουλος που ήταν και ο συντονιστής των αγώνων εξήρε την συμβολή του Δήμου Σπάρτης τονίζοντας πως ο Δήμος είναι ο αρωγός για τη νέα προσπάθεια που γίνεται για να αναπτυχθεί το άθλημα στην πόλη. Έδωσε παράλληλα το στίγμα μέσα από την συγκεκριμένη εκδήλωση πως η Ελληνορωμαϊκή Πάλη θα μπορέσει γίνει σημείο εκκίνησης για τους νέους της ευρύτερης περιοχής  αφού η ιδιοσυγκρασία του αθλήματος και της Σπάρτης έχουν κοινές ρίζες από την αρχαιότητα.

Αρχές, Ομοσπονδία, Σωματεία και αθλητές έδωσαν ραντεβού εκ νέου στους επίσημους Πανελλήνιους αγώνες Ελληνορωμαϊκής  και Ελευθέρας Πάλης που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία στην Σπάρτη στις αρχές Απριλίου του 2012.

Στους αγώνες αυτούς πάνω από 300 αθλητές θα αγωνιστούν στην ιστορική πόλη της Ελλάδας, την Σπάρτη, αγωνιζόμενοι για μια θέση στην Πανελλήνια κατάταξη.

Τέλος από την πλευρά μας ως Παλαιστικός Σύλλογος Σπάρτης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Σπάρτης για την συνεργασία για τους αγώνες αλλά και την μελλοντική διοργάνωση των Πανελλήνιων αγώνων  στην πόλη μας ενώ παράλληλα με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα συγκροτηθεί αμέσως μετά τις γιορτές θα συμβάλουμε τα μέγιστα για τη νέα εποχή της Ελληνορωμαϊκής Πάλης στην Σπάρτη.

Εκ του

Παλαιστικού Συλλόγου Σπάρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου