Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Night running..


Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερους δρομείς βλέπουμε να τρέχουν αργά το απόγευμα, το βραδάκι ή πολύ νωρίς το πρωί. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που πολλοί δρομείς τρέχουν αργά το απόγευμα ή νωρίς το ξημέρωμα. Η έλλειψη χρόνου κατά τη διάρκεια της μέρας, λόγο της  εργασίας καθώς και άλλων  υποχρεώσεων (οικογένεια, μετακινήσεις, διάβασμα) είναι ο κύριος λόγος για το ότι αρκετοί δεν τρέχουν κατά  τη διάρκεια της μέρας. Σε κάποιους  αρέσει να τρέχουν βραδάκι γιατί είναι πιο χαλαροί.. Επίσης ας σκεφτούμε ότι το χειμώνα η ηλιοφάνεια είναι αρκετά μικρότερη  άρα για κάποιους  το βράδυ ή το ξημέρωμα είναι η μονή επιλογή για το jogging ή τα «κομμάτια τους».
Είτε τρέχουμε στην πόλη, σε αστικό περιβάλλον, είτε σε ένα πάρκο, είτε εκτός πόλης το τρέξιμο στο σκοτάδι εγκυμονεί κάποιους κινδύνους, όπως να συγκρουστούμε με κάποιο όχημα, αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα ή ποδήλατο, ή να σκοντάψουμε σε κάποια πέτρα ή ρίζα ή να μην δούμε κάποια κλαδιά η κάποια πινακίδα ή  να πέσουμε σε κάποιο άλλο εμπόδιο.
Αν λοιπόν σας αρέσει να τρέχετε το βράδυ ή αυτή είναι η επιλογή σας για τους λόγους που είπαμε παραπάνω, εξοπλιστείτε, αλλά πάρτε και υπόψη σας, μερικές καλές συμβουλές.
night running tips
Τρέχετε σε γνωστές διαδρομές, όπου γνωρίζετε  τις «κακοτοπιές» όπως γλιστερές επιφάνειες,, απότομες στροφές, σκαλοπάτια, λακκούβες  και κάθε είδους εμπόδια.
Χρησιμοποιείτε ρούχα και παπούτσια με έντονα χρώματα και ανακλαστικά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φακό κεφαλής ή led που αναβοσβήνει. Πχ petzlsigmablackdiamond  cateyeenergizer κλπ κλπ.
Τρέχετε σε μέρη που έχετε διαπιστώσει ότι έχουν κάποιο στοιχειώδη φωτισμό (πχ ΔΕΗ, φωτισμός από καταστήματα ή άλλα κτήρια ).
Τρέξτε με παρέα. Βοηθά πολύ στο σκοτάδι, και γιατί αυξάνεται η πιθανότητα να μας δουν αφού     είμαστε πολλοί, αλλά «χτύπα ξύλο» και αν κάτι συμβεί, δεν θα είμαστε μόνοι και έρημοι...


fitnessart

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου