Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Συγχαρητήρια σε όλη την Ελληνική αποστολή της ΠΟΚ όπου για μια ακόμη φορά κράτησε ψηλά τη σημαία μας στα Παγκόσμια σαλόνια της WAKO..


Για μια ακόμη χρονιά η Εθνική ομάδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας KickBoxing συμμετείχε στην μεγαλύτερη ερασιτεχνική διοργάνωση του αθλήματος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών  της WAKO για τα στυλ τουSemiκαι FullContact. Η εν λόγω διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από 20-27 Νοεμβρίου. Τα κράτη που συμμετείχαν έφτασαν τα 53 και από  τις τέσσερις ηπείρους του πλανήτη και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 650.  Η εθνική μας ομάδα μόνο  στο άθλημα τουSemiContact-PointFightingσυμμετείχε με 8 αθλητές, τον Εθνικό Προπονητή Νίκο Μέμμο ,τον προπονητή Μαντέλη Παναγιώτη και τον μοναδικό διεθνή  διαιτητή της WAKOγια την χώρα μας (SemiContact-PointFighting) Παναγάκο Μίλτο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών μας είχαν ως εξής:
Αγγελόπουλος Ανδρέας: Στην κατηγορία των -84 kgστους δύο πρώτους αγώνες πέρασε πολύ εύκολα τα εμπόδια των δύο αντιπάλων του, Ελβετού και Αμερικάνου με την μέγιστη διαφορά των δέκα πόντων. Στον ημιτελικό συνάντησε τον Ρώσο πρωταθλητή, ο οποίος προηγουμένως είχε αποκλείσει τον πρωταθλητή Ευρώπης για το 2010  Αυστριακό RomanBrundl, όπου μετά τον πρώτο αναγνωριστικό γύρο τελείωσε εύκολα τους υπόλοιπους δύο με διαφορά 6 πόντων. Στον τελικό συνάντησε τον Βούλγαρο πρωταθλητή EmanouelDimitrof όπου όμως από την αρχή του πρώτου γύρου δεν του επέτρεψε ούτε στιγμή να ελπίζει τίποτα περισσότερο από την δεύτερη θέση αφού σε όλο τον αγώνα τον είχε πίσω με 6-7 πόντους και με το χρονόμετρο να λήγει 14-9 και την Ελληνική ομάδα να πανηγυρίζει το πρώτο χρυσό στις κατηγορίες ανδρών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τηςWAKO.
Ταμπουρέας Κων/νος :  Στην κατηγορία των -69 kg στους δύο πρώτους αγώνες πέρασε και αυτός  πολύ εύκολα τα εμπόδια των δύο αντιπάλων του από το Καζακστάν και την Νότιο Αφρική με την μέγιστη διαφορά των 10 πόντων. Στον ημιτελικό συναντήθηκε με τον Ιταλό Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή για το 2010 DomenicoDeMarko. Μετά από έναν απόλυτα ισορροπημένο πρώτο γύρο δεν κατάφερε να συνεχίσει το ίδιο και στους υπόλοιπους δύο χάνοντας έτσι την ευκαιρία ενός ακόμα τελικού χαρίζοντας όμως στην χώρα μας ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο σε μια πολύ δύσκολη διοργάνωση.
Μητροπούλου Βασιλική : Στην κατηγορία των -60 kg στους δύο πρώτους αγώνες έδειξε ότι βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα αφού ξεπέρασε τα εμπόδια των αντιπάλων της από Νότια Αφρική και Σλοβενία σχετικά εύκολα με 4 και 6 πόντους αντίστοιχα. Στον ημιτελικό συνάντησε την πολύ φορμαρισμένη ΝορβηγίδαEirinDaleκαι μετά τους δύο πρώτους γύρους όπου ο αγώνας ήταν 6-6, δυστυχώς η Νορβηγίδα  κατάφερε να της ξεφύγει στο σκορ και να την αφήσει και αυτήν στην τρίτη θέση που όμως της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο και μια ακόμη διάκριση για την χώρα μας.
 Οι υπόλοιποι αθλητές μας Πρασίνου Τζώρτζια , Κωνσταντίνου Λάζαρος, Δαμίας Κων/νος, Ευσταθίου Τριαντάφυλλος και Ραχανιώτης Δημοσθένης έμειναν εκτός μεταλλίων πραγματοποιώντας όμως εξαιρετικές εμφανίσεις  με αποκορύφωμα αυτή του Κωνσταντίνου με τον ΙταλόDomenicoDeMarcoόπου ενώ για δύο γύρους και 1.30’’ στον τρίτο γύρο προηγούταν, έχασε την πρόκριση κυριολεκτικά στα τελευταία 10’’. Συγχαρητήρια σε όλη την Ελληνική αποστολή όπου για μια ακόμη φορά κράτησε ψηλά τη σημαία  μας στα Παγκόσμια σαλόνια της WAKO.      

1 σχόλιο: