Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ένα εκατομμύριο για τα γάντια του Muhammad Ali..


1,1 εκατομμύρια δολάρια χρειάστηκε να δώσει ο συνιδιοκτήτης της ZUFFA και διευθύνων σύμβουλος του UFC Lorenzo Fertitta για να ακούσει τον ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο του Top Rank και μάνατζερ Bob Arum να λέει «Αγαπώ το UFC»...

Το τεράστιο αυτό ποσό δόθηκε για την απόκτηση ενός ζευγαριού γαντιών πυγμαχίας του Muhammad Ali.
Όχι τυχαία γάντια, αλλά εκείνα που φορούσε ο θρύλος της πυγμαχίας όταν νίκησε τον Floyd Patterson το 1965 στο Λας Βέγκας για τον τίτλο στην κατηγορία heavyweight.
Η αγορά πραγματοποιήθηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση για τον εορτασμό των 70ών γενεθλίων του Ali και για τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα των ασθενειών του εγκεφάλου.
Στα ερευνητικά κέντρα που θα δοθούν τα χρήματα συμπεριλαμβάνεται και το Muhammad Ali Center στο Κεντάκι.
Τι δουλειά είχε σε όλα αυτά ο Arum και η δήλωσή του;
Είναι γνωστός για τα υβριστικά του σχόλια κατά του ΜΜΑ και των μονομάχων, όμως στη δημοπρασία αναγκάστηκε να αφήσει επιθετική του στάση προς το άθλημα, γιατί ο Fertitta είπε πως θα ανέβαζε το ποσό που έδινε για τα διάσημα γάντια (που εκείνη τη στιγμή ήταν 750.000 δολάρια) μόνο αν ο Arum παραδεχόταν πως αγαπάει το UFC.
Έτσι και έγινε! Ο Fertitta λοιπόν δεν πήρε μόνο το πολύτιμο απόκτημα αλλά και την ηθική ικανοποίηση.
Στη φιλανθρωπική εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 2.000 ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων διασημότητες και αστέρες του αθλητισμού.

mahites.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου