Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Scotty Grossman: Ένας αληθινός αθλητής..


Το σύνδρομο Down δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το Taekwondo. Ο 13χρονος Scotty Grossman, κάτοχος μαύρης ζώνης και δύο dan, που προπονείται στην Ακαδημία Taekwondo στο Marysville των ΗΠΑ, είναι η απόδειξη.
 Ο μικρός Grossman πήρε τη μαύρη ζώνη μέσα σε δύο χρόνια και κέρδισε το δεύτερο dan το Δεκέμβριο. Τώρα, ετοιμάζεται να δώσει για την επόμενη βαθμίδα τον Ιούνιο...
«Είναι διπλή η δυσκολία για ένα παιδί με σύνδρομο Down.  Η υπομονή του δασκάλου έκανε τη διαφορά. Το άθλημα είναι καλό για οποιονδήποτε έχει κάποια αναπηρία εάν ο δάσκαλος είναι υπομονετικός. Έχουν από τον Scotty τις ίδιες απαιτήσεις που έχουν από οποιοδήποτε», λέει η μητέρα του Lisa Grossman.
Ο αδελφός του, ο Shane, είναι επίσης στην ίδια βαθμίδα, καθώς τα δύο αδέλφια μεγάλωσαν με το Taekwondo, ενώ η μητέρα τους είναι κάτοχος μαύρης ζώνης και τριών dan.
O Scotty ξεκίνησε το Taekwondo στην ηλικία των έξι ετών. Η εξέλιξή του στην αρχή ήταν αργή, όμως έμαθε παρατηρώντας τους συναθλητές του και με τον καιρό οι μυς και η μνήμη του βελτιώθηκαν με την πληθώρα βημάτων και κινήσεων που έπρεπε να θυμάται.
Ο Scotty, αν και είναι 13 ετών, δεν έχει την ανάλογη σωματική ανάπτυξη και έτσι ανταγωνίζεται παιδιά μικρότερης ηλικίας.
«Ποτέ δεν αφήσαμε την αναπηρία του να σταθεί εμπόδιο. Κολυμπάει και παίζει baseball και ποδόσφαιρο. Συμμετείχε στο Special Olympics το περασμένο καλοκαίρι και δεν είναι πολλά τα παιδιά που πηγαίνουν για το τρίτο dan στη μαύρη ζώνη», λέει η μητέρα του.


mahites.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου